У час військового стану та активної мобілізації через російське вторгення, українське суспільство обговорює можливість залучення жінок до військової служби нарівні з чоловіками.

Ярина Чорногуз, медик та учасниця бойових дій, вважає, що в Україні потрібно створити спеціалізовані бойові підрозділи для жінок, формування яких має відбуватися на основі суворого відбору.

Жінки в українській армії
Жінки в українській армії

В інтерв'ю "Станції Краматорськ" Чорногуз аргументувала свою позицію необхідністю використання всього потенціалу суспільства для захисту держави. За її словами, жінки мають великий потенціал і здатні виконувати різноманітні завдання в армії нарівні з чоловіками.

Вона наголосила, що технологічний розвиток сучасної війни відкриває перед жінками нові можливості, зокрема, у сферах керування безпілотниками та медичного забезпечення.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Якщо війна вимагає від нас все більше технологічності, то немає жодних перепон для мотивованих жінок, які прагнуть долучитися до захисту країни, стати, наприклад, операторами дронів чи бойовими медиками. Ми можемо і повинні використовувати весь наш потенціал для перемоги", - стверджує Чорногуз.

Жінки в українській армії
Жінки в українській армії

Також ми повідомляли про те, що юристи пояснили військовозобов'язаним важливий нюанс.

Юристи нагадують, що співробітники ТЦК не мають права затримувати людину, а можуть лише виписати повістку, ігнорування якої вже карається згідно із законодавством.

В той самий час, якщо військовозобов'язаного зупиняє поліція та повідомляє, що він у базі "Армор", то це також не є підставою для затримання та примусової доставки до ТЦК.