У разі воєнного стану кожен чоловік може бути зупинений поліцією чи ТЦК встановлення особи. Що робити, якщо військовозобов'язаному повідомляють, що він перебуває у розшуку і чи можуть його затримати, розповіли експерти на порталі "Юристи.ua".

На блок-пості чи просто на вулиці чоловіка можуть зупинити правоохоронці чи працівники ТЦК. Після перевірки документів може виявитися, що військовозобов'язаний перебуває у розшуку ТЦК чи поліцейській "АРМОР".

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Юристи нагадують, що співробітники ТЦК не мають права затримувати людину, а можуть лише виписати повістку, ігнорування якої вже карається згідно із законодавством.

В той самий час, якщо військовозобов'язаного зупиняє поліція та повідомляє, що він у базі "Армор", то це також не є підставою для затримання та примусової доставки до ТЦК.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Спілкування з ТЦК та поліцією, фото: Facebook
Спілкування з ТЦК та поліцією, фото: Facebook

"База Армор - це поліцейський електронний ресурс оперативної інформації, і внесення військовозобов'язаного до такої бази з точки зору кримінального процесуального права є нічим, тобто не є підставою для вжиття до військовозобов'язаного якихось процесуальних заходів", - пояснив правозахисник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що мобілізація з 18 років? Адвокат розповів, як хлопці ризикують потрапити до пастки закону.

Також наш портал інформував, кого в Україні після мобілізації та навчання не відправляють на фронт: "Є потреба..."

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що мобілізація за новим законопроєктом: 4 категорії чоловіків, які не підпадуть під заклик.