Україна ініціює діалог з представниками авіаційної галузі США, Європейського Союзу та Ізраїлю задля відновлення пасажирських авіаперевезень на своїй території.

Про цей крок розповів Олександр Кубраков, віце-прем’єр України та міністр з питань відновлення, громадського розвитку, територій та інфраструктури, в інтерв’ю РБК-Україна.

Що роблять

Кубраков наголосив, що обговорення термінів повернення авіасполучення є передчасним, однак Україна активно представляє своє бачення роботи авіаційного ринку під час військового стану, оцінює потенційні ризики і розробляє відповідні плани дій.

"Ситуація, коли аеропорти продовжують роботу навіть за загрози ракетних атак чи використання дронів, унікальна. Ізраїль є прикладом ефективного управління такими ризиками, тому ми активно консультуємося з їхніми фахівцями", – зазначив Кубраков.

Які варіанти

Міністр також поділився, що існує кілька стратегій щодо кількості та локації аеропортів в Україні, які можуть бути відкриті для польотів. Основна мета зараз – отримати офіційну відповідь від міжнародних регуляторів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За словами Кубракова, є інтерес з боку європейських авіакомпаній до роботи в Україні, як і від трьох українських перевізників, що підтверджують своє бажання відновити польоти.

Втім, питання створення національного авіаоператора під час війни не стоїть на порядку денному, але після завершення війни до нього буде знову звернуто увагу.

Вже готові

Раніше компанія Ryanair вже заявляла, що готова продати українцям 1 млн квитків дешевше 20 євро.

Європейська авіакомпанія Ryanair раніше анонсувала повернення в Україну, проте це не всі добрі новини. Коли польоти відновляться, пасажирам запропонують 1 мільйон або 20% квитків дешевше за 20 євро.

Виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі обіцяє виконати відповідне прохання віце-прем'єра, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова. Вона полягає в тому, що Ryanair у перший рік надасть 1 з 5 мільйонів місць за ціною, меншою за 20 євро.