Станіслав Асєєв, журналіст, письменник і колишній полонений у так званій "ДНР", а нині військовослужбовець ЗСУ, відверто розкриває проблеми, з якими стикаються навчальні центри ЗСУ, особливо пов'язані з особовим складом, що прямує з ТЦК.

У своєму інтерв'ю для Радіо Свобода Асєєв не приховував правди.

Мобілізація / фото: depositphotos
Мобілізація / фото: depositphotos

"Якщо сказати метафорично, то в моєму випадку "підручка" виявилася вивернутою назовні 24 лютого 2022-го: падаючі епілептики, "гуркітливі" колишні зеки, СЗЧшники (кілька випадків залишення частин за перші два тижні) - і багато випадкових людей без жодного відношення до жодної бригади, які чекають на "покупців", - заявив він.

Асєєв підкреслює, що більшість новобранців, які потрапили до його навчального центру, були відверто випадковими людьми в лавах армії.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Серед них були люди із судимостями, тяжкими захворюваннями, без належної мотивації та освіти. Одним із найбільш шокуючих випадків, про який розповідає Асєєв, є історія про бездомного, мобілізованого до їхнього навчального центру. У ТЦК йому запропонували "зиму в теплі", помили, купили у секонд-хенді якісь речі та закинули до лісу.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Єдине, про що воїнами забули згадати, це його ноги, які буквально гнили та сочилися", - розповідає журналіст.

Нагадаємо, "жерти не будете місяць, а батьків здам у ТЦК": у Чернівцях поліцейська знущалася з 10-річних школярів

Як повідомляв "Знай.uа", мобілізований відверто розповів про навчання: підмітають фантики та носять дрова

Знай.ua писав, з проекту закону про мобілізацію виключили скандальні норми: як каратимуть ухилістів