В Україні побільшало випадків спроб використовувати фальшиві гроші. Їх розповсюджують через телеграм-канали.

Злочинці використовують найманих "кур'єрів", які забирають посилки з "Нової пошти" і розповсюджують їх парками, дворами, деревами та кущами.

Фашьшиві гроші. Фото: Youtube
Фашьшиві гроші. Фото: Youtube

Після того як покупець оплачує фальшиві гроші, кур'єр передає фото з точкою адміністратору ТГ-групи, а той уже покупцю. Цю схему було викрито кілька років тому, але вона продовжує працювати.

Підробки продають за курсом чотири за одну справжню: за 100 справжніх гривень можна придбати 400 фальшивих. За 1000 гривень можна придбати 100 доларів. Шахаї не розповсюджують гроші самі, бо так легко потрапити до поля зору правоохоронців.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Такими гривнями та доларами можна розплатитися там, де немає детекторів валюти.

Фашьшиві гроші. Фото: Youtube
Фашьшиві гроші. Фото: Youtube

НБУ переконує українців, що гривня – одна із найзахищеніших валют, тому її підробляють набагато рідше, ніж долари чи євро. Ті, кому трапляються фальшивки, часто не звертаються до поліції та не несуть банкноти на експертизу. Тому офіційна статистика про кількість фальшивок може бути заниженою.

На сайті НБУ попередили про те, як не стати жертвою шахраїв. Бажано не розраховуватись великими купюрами у громадському транспорті, де можна отримати підробки разом із рештою. Перевіряйте всі банкноти – кожна має захисні елементи.

Нагадаємо, що ні квітів, ні грошей: популярна доставка квітів Flowers.ua залишила ошуканими сотні українців у День Закоханих.

Раніше ми повідомляли, що гроші будуть у всіх: українців застерегли про небезпеку.