Щоб підняти до армії ще 500 тисяч людей, в Україні розглядають рішення економічно забронювати кілька мільйонів українських працівників. І ось у чому каверза.

В офісі президента та групи Наталухи у Верховній Раді є свої ідеї щодо того, хто має увійти в ці два мільйони і скільки це має принести державі.

Бронь для айтишників. Фото: Youtube
Бронь для айтишників. Фото: Youtube

На Банковій хочуть орієнтуватись на реальну зарплату, з якої сплачується податок. За їхнім планом той, хто заробляє від 30-35 тисяч гривень на місяць, може розраховувати на бронювання.

Проте в УП Федерації роботодавців вважають, що сума 6-7 тисяч гривень може бути цілком прийнятною для плати за працівника.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Ця модель здається простою та легко адміністрованою через податкову, але є нюанси. Для великих міст у цьому плані все гаразд, тому що у мешканців може бути можливість бронювати співробітників, але на периферії такі суми можуть бути проблемою. Тому є ризик, що бізнес на околицях піде у тінь.

Група Наталухи має інший план із запровадженням нового "військового збору". Якщо роботодавець хоче подати когось на економічне бронювання, йому треба щомісяця додатково доплачувати 20 тисяч гривень за працівника. Ці гроші йтимуть у спеціальний фонд, який можна буде витрачати лише на оборону.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Обидві концепції схожі на те, що вони обіцяють непогані гроші для бюджету – від 200 до 350 мільярдів гривень на рік. Це, звичайно, багато, і можна було б, наприклад, подвоїти бюджет на зброю. Але поки що не ясно, на що точно ці гроші підуть.

Одне невідомо, наскільки такі ідеї втіляться у життя. Вже зараз багато хто висловлює своє невдоволення як серед військових, так і серед бізнесменів. Поживемо побачимо .

Також наш портал інформував новий закон про мобілізацію: коли українцям чекати повістки онлайн

Раніше Знай.ua стало відомо про блокування рахунків та покарання: які зміни депутати хочуть запровадити для українців