В одній зі шкіл Одеси стався спалах небезпечної екзотичної хвороби - вірусу Коксакі, у зв'язку з цим чиновники заборонили батькам водити своїх дітей в школи і садки, якщо у тих є ознаки ГРВІ.

Лікарня
Лікарня

Про це повідомила глава департаменту освіти і науки Олена Буйневич, додавши, що якщо учитель помітить у класі хвору дитину, то її видалять з уроків до ізолятору медпункту до приїзду батьків.

Чиновниця закликала батьків не водити дітей в школи і садки, якщо у них є хоча б найменші натяки на ознаки ГРВІ. До того ж вона не на жарт налякала інформацією про те, що в Одесі зараз серед дітей поширюється хвороба Коксакі, яка відноситься до категорії респераторних вірусних інфекцій і поширюється дуже швидко.

"Головна відмінність хвороби Коксакі від звичайного ГРВІ - наявність висипу на долонях дитини. Хвороба дуже заразна. Якщо в школі захворює одна людина, то дуже швидко можуть захворіти всі, з ким він контактував", - розповіла чиновниця.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Буйнеч нагадала, що в одній із шкіл захворіло відразу 96 дітей, було зачинено на карантин вісім класів. Виявлено навіть один випадок зараження вірусом Коксакі, який, утім, проходить без ускладнень.

Школу на Одещині зачинили на карантин

За словами медиків, інкубаційний період вірусу становить від 2 до 10 днів, перші ознаки нагадують звичайний грип або застуду.

Головний ознака вірусу Коксакі - невеликі бульбашки з рідиною на тілі. Вони можуть утворитися де завгодно, але звичайно, в першу чергу їх можна помітить у роті і на статевих органах. Крім цього, неприємним симптомом вірусу Коксакі є сильна діарея, розлад шлунково-кишкового тракту.

Якщо вчасно не виявити та запустити лікування вірусу Коксакі, це може загрожувати загальним запалення центральної нервової системи, менінгіт, паралічем, перикардитом і навіть розвитком діабету.

Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, також потрібно ретельно слідкувати за рівнем забруднення питної води. Особливо швидкими темпами поширюється серед дітей.

Наразі вакцини від вірусу не існує, наголошують медики. Тому допомогти убезпечити себе від моторошної хвороби допоможуть нехитрі правила: мити руки після туалету та перед прийомом їжі та уникати людей, які встигли підхопити вірусну інфекцію.

Нагадаємо, раніше 12 звичок, про шкоду яких ніхто і не підозрює: як правильно спати, чхати і ходити в туалет.

Також Знай.uа писав, що Комаровський дав цінну пораду батькам: що робити з високою температурою у дитини.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що рак - не вирок: львівський медик розповів про грандіозний прорив у лікуванні "чуми ХХІ століття".