В уряді замислились про нестандартний підхід до бронювання від мобілізації. Тепер це має залежати від зарплати. Спочатку – вищі чиновники, працівники оборонної промисловості та поліції.

Бізнес загалом теж підпадає під заборону, крім працівників паливно-енергетичного комплексу та зв'язку. Про це у своєму Telegram повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Сварливий чоловік. Фото: Youtube
Сварливий чоловік. Фото: Youtube

Насамперед, до "чорного списку" для бронювання входять вищі чиновники, які отримують категорію "А". До них входять працівники оборонно-промислового комплексу, постачальники для Збройних Сил та співробітники поліції.

Особлива увага приділяється зарплатному порогу – щоб мати можливість на бронювання, ваш заробіток повинен бути не менше 35 000 гривень.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Крім того, працівникам, які сплачують податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок на рівні 6,3 тис. та 7,7 тис. гривень, також надається право на "броню".

Працівники
Працівники

Це рішення вже обговорювалося з Офісом Президента місяць тому, але тоді його відхилили через критику щодо рівня заробітної плати.

Зараз такий підхід до бронювання можна порівняти із соціальним дарвінізмом – ідеєю, згідно з якою чиновники та багатії, завдяки своєму статусу, не повинні наражати своє життя на ризик.

Нова пропозиція викликає безліч питань та різноманітних думок. Деякі бачать у ньому раціональний крок задля забезпечення стабільності країни за умов невизначеності, тоді як інші розглядають його як пряме порушення принципу рівності та справедливості.

Також наш портал інформував, що 6 тисяч – ціна відкупу від мобілізації? В Україні розглядають нові правила бронювання

Раніше ми писали, хто може уникнути мобілізації: почнуть бронювати першими

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Занадто багато броні": ТЦК взялися за компанії, які "ховають" співробітників