Днями Роман Лозінський, народний депутат від "Голосу" та матрос Сил спеціальних операцій ЗСУ, висловив свої думки щодо терміну служби та демобілізації в армії.

Він розповів про те, що важливо враховувати різницю між бойовими та тиловими посадами і запропонував внести відповідні зміни до законодавства.

Роман Лозинський / фото: скріншот Youtube
Роман Лозинський / фото: скріншот Youtube

"Тут питання про цифри дискутується, але точно, що зараз ми відстоюватимемо на комітеті, – це градація", – зазначає Роман.

Він запропонував враховувати коефіцієнт бойових розпоряджень щодо терміну служби. Лозинський запевняє, що ця тема активно обговорюється і з командуванням, і у співпраці всіх учасників процесу для зміцнення Збройних Сил країни:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

3 ОШБр / фото: Facebook бригади
3 ОШБр / фото: Facebook бригади

"Є поняття бойових розпоряджень. Це все вимірюється – як людина виконує бойові розпорядження. Є певна кількість днів. Давайте ми будемо враховувати цей коефіцієнт. Чи буде це два дні? Тобто 1 день бойового розпорядження. За 2 дні, класично. Зараз ця дискусія продовжується, у тому числі, з командувачем нашим... Все військове керівництво країни залучено до цього процесу. Народні депутати залучені до цього процесу."

Крім того, Знай.ua повідомляв, через це мають пройти все: нардеп озвучив вимогу до юнаків України.

Раніше ми писали про те, що " Шах і мат буде...": ТЦК придумали, як мобілізувати чоловіків із правом на відстрочку