У Запоріжжі трапився досить незвичайний випадок спроби впіймати "ухилянта". Два суди виправдали його за бійку з людьми з ТЦК, які прийшли вручити повістку. Проте весь "сюр" ситуації в тому, що представники подали до суду на хлопця за те, що він погрожував виколоти їм очі.

По суті, вся історія почалася ввечері біля будинку громадянина, коли представники ТЦК вирішили прийти з повісткою. Але, як виявилося, це була не перша спроба і всі попередні були невдалими.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю
Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Адвокат Андрій Трифонов, який захищав інтереси цієї людини, поділився подробицями того, що сталося в соціальних мережах.

Згідно з розповіддю адвоката, увечері громадянин виходив із дому, щоб з'ясувати, чому немає електроенергії. У цей момент його оточили невідомі у формі з ТЦК та почали вимагати розмови.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

При відмові через комендантську годину чоловік повернувся до себе додому, але зіткнувся з опором з боку представників ТЦК, які намагалися йому завадити.

Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua
Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua

Судове засідання показало, що обидві сторони постраждали від тілесних ушкоджень. Представник ТЦК стверджував, що вони кілька разів попереджали хлопця, але у відповідь почули загрозу, що він виколить їм очі.

Адвокат громадянина стверджує, що ТЦК систематично переслідував передбачуваного мобілізованого, а все тому, що мав борги з комунальних послуг.

Суд визнав військовозобов'язаного невинним, оскільки звинувачення не змогло довести його провину у спротиві представникам влади.

Також Знай.ua повідомляв, 8 тисяч доларів за "перевірену" схему: на Закарпатті відкрили вогонь затримуючи ухилістів

Крім того, стало відомо про те, що у українець "купив" третю дитину, щоб втекти з країни