Продовжується повномасштабна війна, військовий стан і загальна мобілізація, якої все-таки дотримуються не всі - деякі особи продовжують ухилятися і навіть тікати через кордон.

Про один із таких випадків стало відомо у справі, яку розглядали Яворівський районний суд Львівської області. Як свідчать матеріали, уродженець Львівщини у грудні 2023 року задумав виїхати з країни.

Інцидент на кордоні, скріншот: YouTube
Інцидент на кордоні, скріншот: YouTube

Для досягнення своєї протиправної мети чоловік вдався до підробки офіційного документа – медичної довідки про нібито тяжкий стан здоров'я його дитини. У фальшивому папері містилася інформація про те, що малюк начебто страждають на важку перинатальну поразку нервової системи, вроджену ваду розвитку, рідкісне захворювання, онкологію, параліч, психічний розлад, цукровий діабет 1 типу, захворювання нирок 4 ступеня тяжкості, а також нібито потребують з трансплантації органу...

Очевидно, фальсифікатор розраховував, що наявність такої довідки створить для нього привілейовані підстави, щоб уникнути призову на військову службу.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Проте спроба обманним шляхом залишити територію України провалилася. 18 лютого 2024 року, прибувши до пункту пропуску "Грушів", чоловік надав прикордонникам підроблений документ. Проте правоохоронці виявили ознаки фальсифікації та не дозволили порушнику перетнути державний кордон.

У ході розслідування уродженець Львівщини визнав свою провину та уклав угоду зі слідством про визнання винності. Зрештою, суд, розглянувши матеріали справи, ухвалив вирок - визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину та призначив йому стягнення у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, нардепи за рік "прокатали" 5,3 млн гривень: не голосуєш за мобілізацію – сидиш удома

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонерам дадуть 60 днів, щоб прийти до ТЦК

Знай.ua писав, Андрій Хлівнюк закликав чоловіків не чекати повісток: "Вибирайте підрозділ і йдіть захищати"