Початок березня на території України буде відносно теплим. Це означає, що весна наступить не тільки за календарем та порадує українців сонячною погодою. Про це повідомила Наталія Птуха для "Нового времени".

Найближчими днями найбільше тепло очікується у західних областях. Там стовпчик термометра буде коливатись від +1 до +6 вночі, а вдень підніматиметься до +10 та +16 градусів. Для більшості іншої території погода буде трошки прохолоднішою – від +2 до -2 вночі, та до +10 вдень.

Весна, скріншот: YouTube
Весна, скріншот: YouTube

На Сході України буде трошки холодніше, адже їх території знаходяться найближче до антициклону. Контрасти температури будуть більш відчутними вночі та вдень. Тож вночі температура опускатиметься до -2 градусів, а вдень – тепло буде до +7 градусів.

1 та 2 березня погода буде зберігатись переважно без опадів. На сході України вночі буде триматись на 0, а вдень підніматиметься до +11 градусів Цельсію. На початку весни на Закарпатті буде найтепліше, а температура повітря буде досягати навіть +18 градусів.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Погода в Україні, весна, фото: Знай.uа
Погода в Україні, весна, фото: Знай.uа

У столиці та області також найближчим часом буде тепла погода, хмарна, але з проясненнями. Температура повітря буде сягати навіть +13 градусів.

Потім може настати значне похолодання, адже прогнозують не стійкість температурного режиму цієї весни, особливо на початку.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, літній відпочинок може стати екстремальним: кліматологи попередили про рекордну спеку та різкі похолодання

Раніше портал Знай інформував, сонце, дощ та довгоочікуване тепло: синоптики пообіцяли українцям +14 на кінець лютого

Також портал Знай повідомляв, теплі куртки можна ховати в шафу: синоптикиня розповіла, коли в Україні буде гріти весняне сонечко