У січні українців погода не балувала, адже були і сніжні бурі, і стабільні морози. Лютий видався відносно теплий, але зима все ж може продовжуватись. За прогнозом погоди метеорологічна весна вже не за горами і скоро може завітати на територію України.

Такий період може настати лише тоді, коли середня температура досягне 0 градусів впродовж кількох днів. Про це розповіла синоптик Наталя Птуха.

Весна, скріншот: YouTube
Весна, скріншот: YouTube

За її словами, синоптики не фіксують сталого настання метеорологічної зими. Тому, зараз настає період передвесіння – час, коли холоди вже пішли, а весна поки не настала. Тому тепла чекати довго не доведеться.

Найближчими днями мешканцям Києва слід приготуватися до плюсової температури з невеликими опадами. Температура повітря у столиці та області становитиме від 0 до +4 градусів. Подекуди можливий мокрий сніг. Проте вже починаючи з 23 числа опади припиняться і настане сонячна погода.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Весна, фото: Unian
Весна, фото: Unian

При цьому буде панувати холодний вітер, але температура повітря буде трошки вища – місцями досягатиме +6 градусів. Такі коливання вже не характерні для лютого, тому не виключено, що через деякий час буде справжнє потепління.

Початок березня Україна зустріне з дощами та морозами, переважно на півночі. В деяких областях на початку березня може бути трохи прохолодно, але ці холоди тимчасові і не затримаються. В Одесі ж буде трошки тепліше і температура буде досягати навіть 10 градусів з позначкою плюс.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ще будуть сніг та мороз: українцям порадили не чекати весни

Раніше наш портал інформував, тепло залишиться у лютому: синоптики дали прогноз на березень

Також портал Знай повідомляв, від "передбачення" погоди за суглобами до хрускоту пальців: вчені розвінчали популярні міфи