Прикордонна служба посилює контроль за кордоном в трьох районах Чернівецької області. Про це повідомили прикордонники на офіційній сторінці в Фейсбук.

Обмеження стосується районів, які межують з сусідніми країнами - Чернівецького, Дністровського та Вижницького. Тепер, українцям забороняється наближатися на менш ніж 5 кілометрів до кордону.

Виїзд закордон, скріншот з відео
Виїзд закордон, скріншот з відео

Дане обмеження пов'язане з великою кількістю військовозобов'язаних чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Однак, в ДПСУ пояснили, кого не стосуватиметься ведена заборона.

Місцеві жителі, які намагаються перетнути кордон офіційно та мають відповідні документи, не підпадатимуть під обмеження.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців
Показати ще

Скрін, відео YouTube прикордонник
Скрін, відео YouTube прикордонник

Окрім цього до мешканців, які залучені в сільськогосподарських роботах на території ближче ніж 5 кілометрів до кордону або перебувають на приватних ділянках чи автомобільних дорогах загального користування питань виникати не буде.

Зміни почали діяти з 22 лютого 2024 року, відповідно до наказу начальника Чернівецького прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича.

Прикордонники, скріншот: Youtube
Прикордонники, скріншот: Youtube

Втім, обмеження до 5 кілометрів не єдине. В ДПСУ зазначили, що заборона поширюється на прилади нічного бачення, перевезенні зброї, використання доріг, які не внесені до реєстру, в'їзд до вказаної зони для відпочинку.

Якщо в громадянину потрібно виконати якісь роботи, в тому числі сільськогосподарські, потрібно звертатися до прикордонників, щоб отримати відповідний дозвіл.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, затримання, 50 тисяч штрафу і жодних "пауз": в Україні готують нові покарання для ухилянтів

Раніше портал Знай інформував, новий закон про мобілізацію: де ТЦК зможуть видавати повістки чоловікам

Також наш портал повідомляв, озброєні ТЦК разом із поліцією ходять по хатах