Зазначимо одразу, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також загальна мобілізація. У цей час в Україні чоловікам за ухилення від мобілізації може загрожувати відповідальність.

Відомий у соціальних мережах український юрист адвокат Роман Симутін розповів, які покарання готують для ухилянтів.

"Для мене контури майбутнього закону про мобілізацію частково вже зримі. Зокрема, вважаю, що введуть заборону на виїзд за кордон, обмежать у праві управління і, можливо, приберуть норму про арешт рахунків. Але про це поки що дискутують самі депутати", - зазначив він. адвокат.

Крім того, він нагадав про додаткові заходи впливу:

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

- штраф у розмірі 51 тис. грн., якщо протягом 60 днів ви не уточнили свої облікові дані через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК шляхом внесення змін до санкцій статті 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення;

- можливість затримання на три доби осіб, які порушили законодавство про оборону та мобілізацію для з'ясування обставин.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Можливо, штраф не буде таким космічним, як пропонується в законопроекті, але очевидно, що через 60 днів керівнику ТЦК не потрібно буде доводити отримання вами повістки і думати, чи складати протокол, який на сьогодні є обов'язковим", - зазначив Симутін.

Для цього, за його словами, доповнюють статтю 258 КУпАП нормою, яка унеможливлює складання протоколу. Тобто відразу виноситиметься постанова зі штрафом.

Також внесуть зміну до статті 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення, згідно з якою постанову голова ТЦК має право винести навіть через роки, збільшуючи термін залучення до адмінвідповідальності від двох місяців до трьох років з дня вчинення чи виявлення правопорушення.

Нагадаємо, ТЦК тепер прийдуть навіть уночі? Адвокат пояснив, що буде після дозволів Кабміну.

Раніше повідомлялося, що Дикий загрожує ухилистам "зачисткою зброєю": "І місця не залишиться".

Також, командир 118-ї бригади пропонує стріляти в коліна ухилистам: "Тільки так".