В Україні триває повномасштабне вторгнення і загальна мобілізація. Зараз чоловіки призовного віку можуть отримати повістку буквально всюди - на блокпості, у торговому центі чи спортзалі. Однак, коли буде прийянто новий закон, ТЦК та СП на вулицях стане в рази менше.

Про це зазначає юрист Сергій Савинський в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Справа у тому, що за новим законопроєктом почне діяти електронний кабінет призовника.

Саме через нього призовники будуть отримувати повістки. Однак, у законі не вказано жодного слова про те, де саме можна мобілізувати чоловіків.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Тобто за новим законом повістку можна буде отримати будь-де.

За новими правилами ТЦК та СП буде набагато простіше заповнювати документи, адже усі дані про призовника будуть зберігатися в електронній системі.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"За це може відповідати кабінет військовозобов'язаного. У ній також повинен бути підпис, для цього передбачено електронний. Тепер буде питання по сертифікації ключів для підпису. На мою думку, це явище досить прогресивне", – зазначає спеціаліст.

Коли електронний кабінет запрацює – синхронізуються державні реєстри і військкоми будуть знати значно більше інформації про призовника.

Нагадаємо, "Фінансова" бронь від мобілізації: "Не можуть бідні воювати за багатих"

Як повідомляв "Знай.uа", програміст раптово став машиністом "Укрзалізниці", але за кордон його не випустили: від в'язниці його врятувало лише "одне"

Знай.uа писав, де б ти не був, але маєш приписатися: ТЦК вже відчиняють двері для школярів