В Україні повним ходом триває посилений призов чоловіків до війська, однак у Києві план з мобілізації "не допрацьовується".

Про це заявив голова Офісу трансформації Максим Бахматов в інтерв'ю "Новини.LIVE"

Він зазначає про те, що є регіони, де без проблем виконуються плани мобілізації.

ТЦК. Фото скріншот Youtube
ТЦК. Фото скріншот Youtube

Очільник Офісу вважає, що всі історії з "пакуванням" у буси є показником того, що керівництво області чудово справляється із своїми поставленими задачами.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Рівненська область. Там спокійно виконується план по мобілізації, і ніхто не каже, що права порушують, потерпають. Або як в Одесі, хапають людей на вулицях та кидають у мікроавтобуси. Є голови адміністрацій, які виконують план спокійно по набору новобранців до лав ЗСУ і спокійно працюють", – зазначив Бахматов.

Він додає, що столиця "не допрацьовує" план з мобілізації та вважає, що необхідно задіяти перевірки, які з'ясують у чому причина.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Бахматов розповів, що після того, як Головнокомандувачем зробили Сирського, провели перевірки та виявили багато порушень у військовій сфері.

"Третина військових не приймає участі у військових діях, а знаходяться десь в іншому місті. Плюс в нас є 155 тисяч військових пенсіонерів. Але військовий пенсіонер – це 55 років. Такого ж віку людину забирають в армію, а військового пенсіонера – не забирають", – зазначив очільник Офісу.

Нагадаємо, випробувальний термін на роботі – це не завжди законно: українцям пояснили, як порушують їхні права

Як повідомляв "Знай.ua", Міністр юстиції придумав, кого мобілізувати наступними: "Нехай вони кров'ю захищають..."

Знай.ua писав, новий закон про мобілізацію: де ТЦК зможуть видавати повістки чоловікам