Запропонована нещодавно норма бронювання від мобілізації тих, хто заробляє понад 35 тисяч гривень та сплачує з них податки, викликала хвилю обговорення у суспільстві.

Прогнозовано, далеко не всім сподобалася така ініціатива.

Зокрема, Заступник командира Третьої штурмової Максим Жорін досить жорстко розкритикував цю пропозицію у своєму телеграм-каналі.

"Цей цирк навколо мобілізації досі продовжується. В законопроект таки збираються додати норму про бронь для окремих категорій, в тому числі для тих, хто заробляє від 35 тисяч гривень. Замість того, щоб змінити підхід до рекрутингу та підготовки - вирішили узаконити принцип "війна тільки для бідних". Зараз Україна стоїть перед дуже серйозними випробовуваннями на фронті. Через різні й***нуті ініціативи та затягування процесу ми матимемо катастрофічну ситуацію", – вважає Максим Жорін.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що нардеп розповів, як демобілізуватимуть військових. Він розповів про те, що важливо враховувати різницю між бойовими та тиловими посадами і запропонував внести відповідні зміни до законодавства.

Роман Лозинський / фото: скріншот Youtube
Роман Лозинський / фото: скріншот Youtube

"Тут питання про цифри дискутується, але точно, що зараз ми відстоюватимемо на комітеті, – це градація", – зазначає Роман.

Він запропонував враховувати коефіцієнт бойових розпоряджень щодо терміну служби. Лозинський запевняє, що ця тема активно обговорюється і з командуванням, і у співпраці всіх учасників процесу для зміцнення Збройних Сил країни.