Міністр юстиції України Денис Малюська під час ефіру національного телемарафону пояснив, як може відбуватися мобілізація ув'язнених під час війни.

З огляду на військові потреби держави, піднялося питання про залучення до армії осіб, які відбувають покарання за скоєння злочинів. Проте, за словами Малюськи, Міністерство юстиції не підтримує ідею мобілізації засуджених за певні категорії злочинів.

Денис Малюська, фото: Instagram
Денис Малюська, фото: Instagram

Міністр юстиції особливо підкреслив, що право на участь у захисті країни не буде надано тим, хто скоїв злочини на службі або злочини проти основ державного устрою.

"Військові командири мають вирішувати, кого долучити до лав Збройних Сил, але злочинці, які наробили біди в армії чи вчинили державну зраду, для нас – не кандидати на мобілізацію", – заявив Малюська.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Міністр юстиції також висловив думку, що серед ув'язнених є багато осіб з високим рівнем патріотизму, які були б корисні у боротьбі з агресором.

Ув'язнений, скріншот відео
Ув'язнений, скріншот відео

"У інших випадках цілком можна працювати з таким контингентом, чимало з них є дуже патріотично налаштованими", – додав він, наголошуючи на необхідності вибіркового підходу до мобілізації засуджених.

Раніше стало відомо, що уряд хоче змусити всіх чоловіків проходити через військовий вишкіл. Заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв озвучив пропозицію, яка може кардинально змінити підхід до військової служби в країні.

За його словами, всі чоловіки мобілізаційного віку, у тому числі й депутати, мають пройти базову військову підготовку. Ідея полягає в тому, щоб замінити традиційну строкову службу, яка наразі триває від 12 до 18 місяців, на базовий 3-місячний курс.