Заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв озвучив пропозицію, яка може кардинально змінити підхід до військової служби в країні.

За його словами, всі чоловіки мобілізаційного віку, у тому числі й депутати, мають пройти базову військову підготовку. Ідея полягає в тому, щоб замінити традиційну строкову службу, яка наразі триває від 12 до 18 місяців, на базовий 3-місячний курс.

Національний Корпус опублікував відео з військового вишколу
Національний Корпус опублікував відео з військового вишколу

До цього курсу також пропонується додати ще два місяці професійної підготовки. Цікаво, що Чернев наголосив на необхідності зробити таку підготовку обов'язковою для всіх, хто потрапляє під вік мобілізації, без виключень.

"Є пропозиція змінити строкову службу 12-18 місяців, яка зараз у нас є, на вишкіл трьохмісячних, плюс 2 місяці на фахову підготовку. Тобто базовий курс 3 місяці, плюс 2 місяці на фахову підготовку. Але зробити це, обов'язковим для всіх, хто підпадає під визначений вік, в тому числі і для депутатів. Позиція така, що в нашій країні, яка має такого агресивного сусіда, потрібно, щоб всі мали базові навички захисту себе, родини і своєї Батьківщини", – повідомив Єгор Чернєв у інтерв'ю Українським новинам.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

вишколи Нацкорпусу у Дніпрі
вишколи Нацкорпусу у Дніпрі

Раніше Знай.ua писав, що мобілізований відверто розповів про учебку – підмітають фантики і носять дрова. У навчальних центрах панує атмосфера мороку, де солдати, що кашляють з бронхітом, збирають обгортки від цукерок замість того, щоб вчитися виживати в бою. Після чого їх, нічого не навченими, відправляють на вірну загибель. Так як багато хто навіть не знає, як тримати в руках автомат.