З проекту закону про мобілізаційні заходи були виключені норми, що обмежують користування транспортом та блокують рахунки осіб, що ухиляються від мобілізації.

Про це заявив Вадим Івченко, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, під час ефіру на Радіо Свобода.

В ефірі програми "Свобода.Live" Івченко пояснив, що влада має можливість блокувати рахунки через нормативно-правові акти Національного банку, тому цю норму вирішили вилучити з законопроекту. Також було вирішено не включати обмеження на користування автотранспортом.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Решта обмежень, наскільки мені відомо, підтримані робочою групою і зараз будуть розглядатися на комітеті", - додав депутат.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Він також зазначив, що оновлений проект закону про мобілізацію включає кілька ключових норм, що викликають дискусії, зокрема питання демобілізації.

"У законі є три-чотири основні норми, які зараз обговорюються, не лише обмеження, які всіх хвилюють. Перше - це демобілізація. Друге - це демобілізація за законом або рішенням штабу. Третє - це питання про осіб, що опікуються людьми з інвалідністю, і що з ними робити. І четверте, це обмеження, включаючи електронний кабінет і виклик на службу через електронну пошту за допомогою електронного кабінету", - повідомив Івченко.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Раніше Знай.ua писав про дивну ситуацію на Буковині, де чоловік з сокирю напав на воєнкомів, а інший збив їх машиною – віськові та поліція спостерігали, як б'ють ТЦК.

У мережу потрапило відео, яке відразу наробило скандалу. На ньому чоловіки у військовій формі розмовляють з чоловіком на коні, який озброєний сокирою. Хвилиною пізніше роздовбана "Нива" умисно збиває одного з воєнкомів і їде далі. Згодом повертається, та з неї вилазять ще двоє чоловіків, та один з них сокирою починає розбивати автівку представників ТЦК.