Війна вимагає жертв – не обов'язково людських життів. Однак кожен має зробити свій внесок у перемогу, незважаючи на особисті побоювання чи незручності. Цей урок отримав черговий ухилянт із Сумщини, засуджений до 3 років позбавлення волі .

22-річний хлопець, визнаний придатним до військової служби, проігнорував "бойовий порядок денний" і не з'явився у військкомат у призначений день. Під час суду він цинічно заявив, що просто "не хотів" ризикувати життям на фронті.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Замість виконання громадянського обов'язку засуджений вирішив сховатись за спину дружини. Мовляв, він має доглядати 17-річну обраницю, яка навчається у профтехучилищі.

Проте подібні маніпулятивні виправдання не спрацювали у суді. Адже тисячі українців щодня жертвують набагато більше заради майбутнього своїх дітей та країни. Так і вирішив суд щодо цього громадянина, який вважав себе особливим. Тим більше, якщо зважати на те, що його дружина, яка перебуває у нього "на утриманні" неповнолітня.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вирок суду (за статтею 336 ККУ) продемонстрував, що ухилянтів не врятує жодного з варіантів розвитку подій. Війна продовжує вимагати нашої єдності – як це було на початку повномасштабного вторгнення. Якщо ми не перебуваємо у ЗСУ, треба продовжувати донажити.

Нагадаємо, "заспокоїли" газовим балончиком та повалили на землю кулакам: ТЦК Одеси знову потрапили у скандал

Як повідомляв "Знай.ua", все вже майже готове: українці опиняться під "ковпаком" ТЦК

Знай.ua писав, адвокат розповів про схему, за якою мобілізують студентів та людей з епілепсією