Нещодавно призначений головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський, вирішив взяти контроль над боєздатністю армії і запустив аудит, який знайшов кілька тисяч військових, які жодного разу не брали участь у бойових діях.

Про подробиці цього аудиту розповів народний депутат Давид Арахамія під час програми "Тема з Наталією Мосейчук".

Український військовий, фото: Знай.ua
Український військовий, фото: Знай.ua

Суть полягає в тому, що, незважаючи на заяви про те, що деякі бригади перебувають на передовій уже два роки, є підрозділи, які так і не з'являлись у зоні бойових дій.

Із загальної кількості армії, яка оцінюється в 900 тисяч військових, аудит виявив, що близько 300 тисяч перебувають в умовній бойовій службі без ротацій.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Два роки поспіль кажуть, що є бригади, вже два роки на війні без ротацій. А є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. Армія 900 тисяч, 300 тисяч умовно без ротацій воюють. Де ж тоді 600 тисяч?" — запитує Давид.

Навчання військових. Фото: Youtube
Навчання військових. Фото: Youtube

В рамках аудиту виявили, що близько 8 тисяч військовослужбовців були відряджені до Генерального штабу і не брали участь у бойових діях.

Поряд з цим вони вже отримали наказ і проходять підготовку, щоб бути спрямованими на посилення бойових бригад на передовій. Народний депутат також припустив, що фактична кількість військових, що не брали участі в бойових діях, може бути набагато більшою.

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Йдемо до тотальної мобілізації": нардеп анонсував українцям великі зміни

Також наш портал інформував, Залужного їй було мало? Скандалістка Безугла вже готова "проїхатися" Сирським

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що ракети КНДР, якими атакує росія, складаються з американських та європейських деталей.