Воєнний стан в Україні продовжили. Разом з тим продовжується загальна мобілізація військовозобов'язаних громадян та перевірки документів в українців.

В деяких українських містах посилюють безпекові заходи. Йдеться про Запоріжжя - там введуть жорсткіші умови для населення. Це стосуватиметься перевірки документів всіх мешканців міста, особливо людей зі статусом внутрішньопереміщених осіб. Про це рішення повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров під час брифінгу.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Головна мета таких перевірок виявлення диверсійно-розвідувальних груп, що діють на території області. Запоріжжя - прифронтове місто в якому фіксується великий потік міграції населення. Тому, щоб допомогти силовим структурам планують провести ідентифікацію мешканців та визначити хто та де з людей проживає. Як зазначив чиновник робитиметься це лише для виявлення ДРГ.

"Основна мета — виявити диверсійні групи, які діють на території міста та допомогти правоохоронцям" зазначив Федоров

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Подробиць того як здійснюватимуться перевірки та ідентифікація мешканців Запоріжжя, очільник ОВА не розкрив. Також невідомо з якого часу діятимуть жорсткіші умови.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, затримання, 50 тисяч штрафу і жодних "пауз": в Україні готують нові покарання для ухилянтів

Раніше портал Знай інформував, в Україні знайшли мобілізаційну "оазу": виконують план з мінімумом скандалів

Також наш портал повідомляв, розіб'ю вітрину і не мобілізують? Адвокат зі стажем пояснила, чому це не спрацює