Міністр юстиції України Денис Малюська висловив нестандартну ідею щодо можливої ​​мобілізації засуджених, особливо тих, хто вчинив несерйозні злочини. У своєму інтерв'ю він сказав, що стереотипи про тюремні боси та авторитети зі зброєю далекі від реальності.

В інтерв'ю Укрінформу, Малюська розповів , що навколо цієї теми існує дуже багато міфів та стереотипів, створених, за його словами, навколо "міфу про Пригожин".

Денис Малюська, фото: Instagram
Денис Малюська, фото: Instagram

"Насправді ж ситуація більш консервативна, простіша і ближча до життя", – зауважив міністр.

На його думку, стереотипи про авторитети з автоматами у в'язниці не відповідають реальності і існує група засуджених, яких можна мобілізувати для служби.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Малюська навів приклади, чому деякі засуджені не повинні бути виключені із призову. Він каже, що в Україні не лише ув'язнені підлягають мобілізації, і навів приклад людини з відстрочкою виконання, яка вчинила порушення правил дорожнього руху.

У таких випадках міністр задається питанням, чому цих людей не мобілізувати, враховуючи, що вони не становлять небезпеки для суспільства чи армії.

"Є ті, хто у в'язниці, і так само реальну небезпеку для суспільства чи армії не становлять. Найкласичніший, найгарячіший приклад, що не дискутується, – корупціонери. Їх посадили у в'язницю, а чи не варто, нехай вони кров'ю захищають свою репутацію – умовно кров'ю", – сказав Денис.

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Команди не було, нехай гниє": у російській в'язниці українців мучать голодом та цвяхами по тілу вирізають "Z"

Також наш портал інформував, мобілізація для всіх в Україні: що робити, коли ТЦК примусово везуть у військкомат

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що за ухилістів батьків хочуть покарати їхніх дітей: нардеп оголосив про план змін