Недбалість Львівської політехніки у догляді за зеленими насадженнями обійшлася університету у понад 140 тисяч гривень.

Саме таку суму стягнув із навчального закладу Галицький районний суд на користь студента Назарія Дасива, автомобіль якого постраждав від падіння старого дерева.

Впало дерево, скріншот із відео
Впало дерево, скріншот із відео

Інцидент стався минулого літа біля гуртожитку на вулиці Сахарова, де Назарій Дасов паркував свою Mazda. 13 липня на авто раптово впало велике дерево, що росло в сусідньому сквері. Молода людина одразу викликала представників правоохоронних органів та фахівців.

Експертиза з'ясувала, що причиною падіння стали коренева гниль стовбура та його сильний нахил у бік паркування. А оскільки балансоутримувач цього скверу з 2009 року є Львівською політехнікою, саме університет визнано відповідальним за аварійний стан насаджень.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Впало дерево, скріншот: YouTube
Впало дерево, скріншот: YouTube

Суд зобов'язав навчальний заклад відшкодувати студенту завдану шкоду, вартість експертизи та сплатити судовий збір. Загалом сума становила понад 140 тисяч гривень.

Це серйозне попередження для Львівської політехніки, щоб у майбутньому приділялося більше уваги змісту зелених зон у належному стані. І щоб більше не платити величезні суми грошей студентам за псування їхнього майна.

Нагадаємо, дівчина 3 роки після випуску шукала роботу і різко розбагатіла: понад мільйон гривень на рік

Як повідомляв "Знай.uа", "якщо місячні - до лісу": викладач навчав студентів "жіночій" логіці, всіляко ображаючи дівчат

Знай.uа писав, "однорізки" роблять із підлітків недоумкуватих: конкретні приклади