В середу, 11 грудня, Київський районний суд Одеси відправив під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета директора згорілого коледжу Любов Кочергу.

Подробиці із зали суду повідомляє Думская.

Журналісти відзначають, що слідчий суддя Київського районного суду Одеси задовольнив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб.

В Одесі обрали запобіжний засіб для директорки згорілого коледжу, фото: Думская

Разом з тим адвокат підозрюваної просила суддю не відправляти Кочергу під домашній арешт, оскільки вона вдова і проживає сама. Крім того, адвокат зазначила, що її клієнтка не зможе сховатися від правосуддя за кордоном, оскільки її документи згоріли під час пожежі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Любов Кочерга не має можливості перетнути кордон. Крім того, у неї згорів паспорт та інші документи. Також Любов Кочерга не має наміру впливати на свідків так як її саму під час пожежі витягнули з вікна третього поверху", — пояснила адвокат, однак суд став на бік прокуратури.

Суд над директоркою коледжу в Одесі, фото: Думская

Директорці коледжу інкримінують статтю 367 частина 2 - службове недбальство, що призвело до тяжких наслідків.

Журналісти додають, що поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, підозрюваній раптово стало зле. На місце викликали медиків, які оглянули Любов Кочергу і прийшли до висновку, що вона може бути присутньою на засіданні.

Суддя задовольнив ще одне клопотання прокуратури і відсторонив підозрювану від посади директора коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на два місяця.

Нагадаємо, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що знаходиться в центрі міста, сталася пожежа на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі.

Як повідомляв портал Знай.uа , масштабна пожежа, яка 4 грудня спалахнула в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, міг статися через обігрівачів.

Також портал Знай.uа писав, що у жахливій пожежі в коледжі Одеси загинула викладачка, є зниклі без вести.