У понеділок, 9 грудня, сотні людей прийшли до Спасо-Преображенського собору в Одесі, щоб попрощатися з співробітником ДСНС Сергієм Шатохіним, загиблим в внаслідок моторошної пожежі на Троїцькій вулиці.

Про це повідомляє Думская.

"Сергій був дуже порядною людиною, готовою завжди прийти на допомогу. Він жив так і загинув так, при виконанні обов'язку і справи, у яку вірив", — розповідають товариші по службі загиблого.

Похорон у Одесі, фото: Думская

У той фатальний день 4 грудня 43-річний рятувальник Сергій Шатохін за драбині піднімався на третій поверх палаючого коледжу з боку двору. У цей момент з вікна, рятуючись від вогню, вистрибнула студентка, яка збила його зі сходів, і вони обидва впали вниз, проломивши дах прибудови.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Стан пожежного медики оцінили як вкрай тяжкий. Шатохін отримав великий забій мозку практично з всіх сторін. Він був підключений до апарату штучної вентиляції легенів і не виходив з коми.

Похорон пожежника у Одесі, фото: Думская

Увечері 7 грудня Сергій помер у лікарні. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Президент України Володимир Зеленський обіцяє присвоїти загиблому при виконанні рятувальникові звання Героя України.

Прощання у Одесі, фото: Думская

Нагадаємо, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що знаходиться в центрі міста, сталася пожежа на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі.

Як повідомляв портал Знай.uа, масштабна пожежа, яка 4 грудня спалахнула в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, могла статися через обігрівачі, які з приходом холодів почали приносити студенти.

Також портал "Знай.uа" писав, що у жахливій пожежі в коледжі Одеси загинула викладачка, є зниклі без вести.