Волонтери та вихованці одеського центру соціально-психологічної реабілітації "Світанок" розкрили моторошну правду про знущання співробітників центру над дітьми, які тривали роками.

Про це повідомляє theБабель.

Одна з вихованиць, Мирослава, розповіла журналістам, що після втечі 25 вересня з притулку її повернули назад. За словами дівчинки, коли її знайшли, поліцейський з Хмельницького відділення поліції тягнув її за волосся до ніг у себе в кабінеті та кричав: "Облизуй мені взуття". Після повернення до притулку Мирослава навмисно отруїлася, щоб втекти на швидкій, але дівчинку не відправили в лікарню, а вкололи їй ліки і залишили у закладі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Пізніше медики підтвердила побої, зараз дитина знаходиться вдома.

Про знущання з дітей журналістам розповіли також і волонтери. Волонтерка та колишня поліцейська Зоя Мельник у Facebook повідомляла, що у 2018 році в Одесі дитина на вулиці розповіла, що її бʼють у "Світанку".

"Але я була звичайною патрульною і не могла влаштувати там перевірку", — пояснила екс правоохоронець.

Волонтер Лучезар Панфілов, який розшукує в Одесі зниклих дітей, повідомив, що познайомився з дітьми із злощасного притулку близько двох років тому. Вони розповідали йому, що працівники центру тримають їх в ізоляторі і бʼють за "негідну" поведінку, іноді викликають на підмогу охоронців. У серпні вихователі застали двох підлітків, які займалися сексом у коморі. Вони викликали охоронців, які змусили цих дітей жувати використаний презерватив.

"Вихованці розповіли, що охоронці побили їх, облили холодною водою, вдарили електрошокером і ременем, а потім до знемоги змусили присідати з витягнутими руками", — шокував Мельник.

Нагадаємо, США припинили своє членство в ЮНЕСКО.

Також портал писав, що ЮНЕСКО б'є на сполох: окупанти знищують Крим у всіх сферах

Також Знай.ua писав, в мережі показали фотографії реальної туристичної ситуації в Криму