Група психологів перевірила одеський притулок для дітей "Світанок" після інформації про побиття вихованців центру.

Цю інформацію повідомляє пресслужба Одеської обласної державної адміністрації.

Психологи займалися вивченням психоемоційного стану дітей та персоналу "Світанку". Виявилося, що діти знаходяться у критичному стані та потребують негайного втручання.

У пресслужбі зазначили, что за останній місяць притулок покинули одразу 7 дітей:

"Один із вихованців перебував у гострому психологічному стані. 6 дітей перебували в установі понад 9 місяців. Таким чином порушувалося їхнє право на виховання в сім'ї". йдеться у повідомленні

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Притулок Світанок

Психологи розповіли про порушення в умовах утримання - на території установи не були встановлені камери спостереження, а на вікнах були решітки.

"Наразі у центрі проходить комплексна перевірка матеріально-технічного стану установи та персоналу. Аналогічні перевірки пройдуть в інших центрах реабілітації дітей протягом 20 днів". повідомляє пресслужба

За словами голови Одеської ОДА Максима Куцого, всі люди, причетні до насильства над вихованцями "Світанку", понесуть відповідальність за скоєне:

Притулок Світанок

"З’ясовую, як саме вихователі та представники ювенальної поліції ставилися до дітей, чому вони тікали з притулку та чи підтверджуються факти насилля старших вихованців над малюками". Максим Куций

Нагадаємо, що колишній вихованець Одеського притулку поділився жахливими спогадами і розповів про страхіття, які творяться у дитячому закладі. Підліток Андрій Александров стверджує, що йому довелося пробути 7,5 місяців в одеському Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей "Світанок".

Як повідомляв портал Знай.ua, в одному з дитячих притулків Одеси 16-річний підліток ґвалтував і бив дітей протягом декількох місяців.

Також Знай.ua писав, столичному дитсадку LeapKids приховують факти знущань над дітьми і відмовляються повертати гроші батькам.