В одеському дитячому притулку «Світанок», що підозріло часто потрапляє у скандали, вихователі спільно з поліцейськими знущаються над дітьми. Про це розповіла активістка Зоя Мельник, посилаючись на слова Лучезара Панфілова – волонтера, який допомагав шукати дітей, і нещодавно звинуваченого у зґвалтуванні неповнолітньої.

Лучезар повідомив їй, що якісь поліцейські за викликом вихователів притулку приїжджають в "Світанок" і катують дітей. Спочатку Мельник не повірила волонтеру, так як «за кнопкою виклику може приїхати тільки поліція охорони. Але вони не мають права», але потім «зрозуміла – туди приїжджає приватна охорона, яку вихователі називають "Омон" і лякають дітей».

«У "Світанку" живе дівчинка Д., їй 13 років, дитина з величезною життєвою трагедією. Від неї я дізналася, що її ґвалтували з 6-7 років, били, продавали в сексуальне рабство за горілку... В тому пеклі, в якому вона існувала, у дівчинки виробилася модель виживання… – вона дозволяла користуватися своїм тілом, щоб до неї добре ставилися. Тому в притулку у Д. були статеві стосунки з хлопчиками "щоб не били і не ображали". Дітям, які пережили сексуальне насильство, потрібна допомога хороших психологів, психотерапія... Але замість цього вихователі називали Д. шл**ндрою і с**алкою, а хлопчики користувалися її вразливим психологічним станом. Одного разу Д. і хлопчика 14 років заскочили в коморі за статевим актом, після чого вихователі викликали приватну охорону», - розповідає активістка.

За її словами, далі почався кошмар: охоронці «стали привселюдно принижувати Д. і хлопчика. Їх матюкали принизливими словами, змушуючи описувати процес статевих відносин. Під погрозами змусили дітей дістати зі сміттєвого відра презерватив, який розрізали на дві частини. Змусили Д. і хлопчика жувати цей презерватив… Потім Д. і хлопчика стали бити, обливати холодною водою, бити електрошокерами і ременем, присідати і тримати книжки на витягнутих руках до знемоги».

Дізнавшись про події, активістка порадила Лучезару написати офіційну заяву в поліцію.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Після цього діти, які були присутні при всьому цьому, почали розповідати про знущання журналістам "1+1". Дві дівчинки, вихованки "Світанку" - Міра і Лєра, розповіли, що їх побив поліцейський Хмельницького відділення поліції Крецул Андрій.

Мама Лери написала заяву у відділення поліції, після чого Крецул знову побив Леру і під погрозами позбавити маму батьківських прав змусив дівчинку дати пояснення, що її ніхто не бив.

Тоді дівчата зважилися бігти. «Вони вийшли на зв'язок через деякий час, коли вже втекли. Спочатку говорили, що переночують у родичів подруги, але потім виявилося, що йти їм нікуди. Вночі повертати дітей можна було тільки тим, хто оголосив дітей в розшук, а це як раз той самий райвідділ, де дітей постійно били, в тому числі за втечі зі «Світанку».

«А ось вранці можна було заявитися в главку поліції, до начальника і заступника начальника ювенальної превенції – Капуляка і Ревуна, відвезти туди, де є нормальні психологи і нормальні співробітники, які вміють поводитися з дітьми та вміють їх опитувати», - додає Мельник, і пояснює, що подзвонила Лучезару з проханням прихистити дітей на ніч: «У нього три кімнати, де проживають сироти – він, ще три дівчинки і його названий брат».

Пізніше зі «Світанку» знову втекли діти – три дівчинки віком 14, 13 і 17 років – Настя, Д. і Таня.

«Та сама Д., яку змушували жувати презерватив. Раніше її на місяць відправили в психлікарню. Лучезар припускає, що це може бути подствавой, але вирушає на пошуки». Знайшовши дітей, їх відправляють ночувати в квартиру волонтера.

А на наступний день його звинувачують у зґвалтуванні.

«У спробах приховати злочин, керівництво «Світанку», вступивши в злочинну змову з обласною службою у справах дітей та працівниками Хмельницького відділення поліції, озброївшись самими дітьми, здійснює все більше і більше злочинів і думає, що все це зійде з рук, як зазвичай», - додає Мельник.

ХРОНОЛОГИЯ КОШМАРОВ ОДЕССКОГО ПРИЮТА "СВИТАНОК" 📍 Август 2019 года Мне позвонил Лучезар Панфилов (парень -...

Geplaatst door Zoya Melnik op Zaterdag 26 oktober 2019

Нагадаємо, що у Києві на Новоірпінській трасі чоловік-таксист завіз дівчину до лісу і зґвалтував її. Після злочину зловмисник зник у невідомому напрямку.

Як раніше повідомляв портал "Знай.іа" в Куп'янському районі 28-річний маніяк поглумився над 17-річною дівчинкою. Це сталося, коли неповнолітня розпивала алкоголь в компанії двох хлопців.

Також портал "Знай.іа" писав, що в Одеській області затримали 63-річного чоловіка, який зґвалтував дев'ятирічного хлопчика.