США десять років полювали за одеситом, який контролював 40% даркнета СНД. СБУ вдалося піймати хакера. Зараз він під домашнім арештом.

Про це інформує Ліга.Tech.

16 липня СБУ повідомила про затримання одесита Михайла Ритікова. Це хостер, якого давно розшукують силовики декількох країн. Імовірно, він контролював до 40% даркнета СНД. А за його плечима - ціла детективна історія у стилі серіалу від Netflix: з викрутасами, тролінгом і інженерної кмітливістю. І фінал цієї історії поки зовсім не очевидний.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пред'явити Михайлу серйозне звинувачення досить складно. Його і затриманого адміністратора суд помістив під двомісячний домашній арешт. Не особливо обмежуючи у засобах зв'язку. Підозра затриманим винесли з кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ст. 361 (незаконне втручання в роботу комп'ютерів, систем та комп'ютерних мереж) і ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального Кодексу.

Напомним, жители Одессы бунтуют в соцсетях через полусферы, которые ставят в абсолютно хаотичном порядке.

Ранее портал "Знай.uа" писал, что человечество вымрет через 30 лет, ученые встревожили мир страшным прогнозом

Также портал "Знай.uа" сообщил, что в Одессе жителей лишили доступа к морю - как стало известно, все проходы перекрыты.