Сьогодні рівно 125 років тому з'явилася на світ геніальна актриса та завойовувачка чоловічих сердець Зінаїда Райд.

Її називали і демоном, і руйнівницею життів двох геніальних чоловіків, і музою Сергія Єсеніна і Всеволода Мейєрхольда.
Зінаїда Райх – яскрава і неординарна особистість, а таємниця її трагічної загибелі до наших днів не розкрита.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Батьки – Микола Райх і Ганна Вікторівна. Батько був соціал-демократом, через це його вислали з родиною в Бендери. Там Зінаїда, що розділяла погляди батька, не змогла закінчити гімназію і доучивалась в Києві. Вона вступила в партію есерів, вступила на Вищі Жіночі Курси в Петрограді, на юридичний та історико-літературне відділення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після навчання на Курсах Райх стала працювати в газеті "Дело народа", де друкувався Сергій Єсенін. Роман розвивався стрімко. Сучасники згадували про їхні стосунки і вінчанні як про щось особливе.

Пара одружились і народила дітей, проте через різні погляди пізніше розлучилась. Після цього Райх вирішила віддати своє життя театру. Вона була задіяна у багатьох виставах, які мати успіх. Проте життя акторки не було солодким.

Серце жінки завжди належало поету, і навіть після розлучення вони мали таємні зустрічі.

В ніч з 14 на 15 липня 1939 року Зінаїда Райх була по-звірячому вбита у своїй квартирі в Брюсовом провулку в Москві. Нападники завдали сімнадцять ножових поранень і зникли. Актриса померла по дорозі в лікарню. На похорон майже ніхто не прийшов.

Нагадаємо, що послуга з того світу: розкрито фатальний зв'язок між покійною Началовою та скандальною Алсу

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Джолі повільно перетворюється в моторошний скелет: такою її навіть Пітт не бачив

Також портал "Знай.ua" інформував, що Меган Маркл видалила груди: принц Гаррі - ні пари з вуст