Мешканці Лиманського району Одеської області скаржаться на неприємну алергію.

Про це передають місцеві ЗМІ.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В українців проявляються симптоми застуди, проте ліки не допомагають.

Люди вважають, що це пов'язано з тривалим цвітінням ріпаку, який охоплює величезні території в районі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мешканець міста Южний Аркадій Селеванов написав у Facebook, що у багатьох його знайомих несподівано виявилися ознаки алергії: роздратування і почервоніння очей, кашель, свербіж у горлі, температура.

«Аптеки б'ють рекорди з продажу антигістамінних і протизастудних препаратів. Воно і зрозуміло – люди просто не відразу розуміють, що це. У Візірці швидку викликали кілька разів – у дитини були проблеми з диханням. А в мого знайомого навіть собаці було погано вчора після прогулянки, що говорити про людей», – написав чоловік.

Мешканці інших населених пунктів району підтримали чоловіка.

«Головні болі, алергія, втому навіть у маленьких діток. Нас труять, а ми мовчимо», – обурилася мешканка села Сичавка Світлана Ємельянова.

У людей також проявляється незрозуміле почуття тривоги і паніки. Експерти стверджують, що такі симптоми дійсно можуть бути пов'язані з цвітінням ріпаку, якщо навколо населеного пункту багато полів. Особливо гостро проблема стоїть для мешканців прибережних територій: постійні вітри приносять з полів небезпечну пилок ріпаку, яка і викликає неприємні симптоми і може провокувати алергію.

«Медикаментозно можна зняти частину симптомів, але антигістамінні мають побічний ефект – дуже знижують імунітет», – сказав фахівець.

Алергія на ріпаковий пилок ще небезпечна тим, що після захворювання людина стає більш вразливим до різних алергенів, на які раніше алергічної реакції не було.

Експерт вважає, що вирішити проблему можна, якщо орієнтуватися на практику Європи. Там ріпак як сильну алергенну рослину заборонено вирощувати поблизу населених пунктів. Також необхідно обговорити з фермерами перелік культур, які безпечні для людей, що живуть неподалік.

Нагадаємо, що у Львові нашестя комарів: як не стати жертвою кровососів, прості правила

Раніше портал "Знай.uа" писав, що ці продукти здатні вбити вашого улюбленця: справжня отрута з холодильника

Також портал "Знай.uа" повідомив, що три контрольні ознаки, які допоможуть врятувати життя: повинен знати кожен