Літо - це час, коли отруєння трапляються найчастіше. Це пов'язано з неправильним зберіганням продуктів та їхнім швидким псуванням через спекотну погоду.

У етері каналу "Київ24" лікар Юрій Габорець порадив українцям, що потрібно робити, щоб мінімізувати вірогідність отруєння. За словами лікаря, слід стерилізувати будь-яку їжу та обов'язково піддавати її термічній обробці.

Харчове отруєння. Фото: Youtube
Харчове отруєння. Фото: Youtube

Тако варто пам'ятати, що призвести до отруєння може навіть молочна продукція, особливо якщо залишити її на столі. Необхідно звертати увагу на терміни придатності:

  • скоротити на третину строк придатності, якщо хтось в родині має чутливий шлунок;
  • навіть при залізному здоров'ї не вживати продукти, які мають місячний термін придатності, якій спливає вже завтра-післязавтра.

У спеку слід купувати продукти тільки в магазинах з наявним обладнанням для їх безпечного зберігання. Категорично не слід робити цього на ринках, особливо стихійних.

Популярні новини зараз
ПриватБанк встановлює обмеження: що загрожує пенсіонерам Десятки тисяч "шахедів": рф готується до масштабних атак За скромну надбавку доведеться поборотися: ПФУ поставив пенсіонерам умови "Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
Показати ще

Молочні продукти з ринку. Фото TikTok
Молочні продукти з ринку. Фото TikTok

Раніше в етері каналу лікарка-дерматологиня Крістіна Луценко радила ніколи не купувати різаний кавун, через те, що його вживання також може призвести до отруєння. Це відбувається через те, що продавці майже ніколи не миють кавун перед розрізанням та нехтують правилами його зберігання, замотуючи в плівку або лишаючи лежати на сонці. Через це розмножуються патогенні бактерій, які призводять до проблем зі здоров'ям.

Раніше портал Знай писав, що корисніше гречка чи рис: несподівані результати дослідження.

Крім того, ми повідомляли, що звичайний огірок працює краще за таблетки від тиску.

Також портал інформував, як довго можна жувати жуйку: стоматологи відповіли на поширене питання.