З 6 серпня в Україні стартує експериментальний проєкт, який змінить, як надають соціальні послуги для людей похилого віку та інвалідів, які переїхали із зон бойових дій або з пошкодженими будинками.

За новою постановою №888 такі люди зможуть отримувати соціальні послуги за принципом "гроші ходять за людиною". Це означає, що гроші спрямовуватимуться безпосередньо одержувачам послуг, а не установам.

Виплати
Виплати
24tv.ua

Проєкт триватиме до кінця 2025 року. Міністерство соціальної політики має створити в Єдиній інформаційній системі функції для переказу грошей на соціальні послуги та затвердити необхідні правила, такі як вартість послуг та форми заяв.

Отримувати ці гроші зможуть внутрішньо переміщені люди похилого віку та інваліди, які залишили небезпечні території або мають зруйноване житло. Кошти спрямовуватимуться на спеціальні рахунки в банках, таких як "ПриватБанк". Однак у цей час допомога на проживання не виплачуватиметься.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

виплати
виплати

Послуги можуть надавати як юридичні, так і фізичні особи-підприємці, якщо вони включені до Реєстру надавачів соціальних послуг та мають POS-термінали.

Для участі у проєкті спочатку потрібно отримати схвалення від Національної соціальної сервісної служби, а потім звернутися до Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, пенсія більше 5 тисяч гривень: як не перебиватися копійками на старості

Раніше ми писали про те, що влітку з'явиться додаткова платіжка: за яку комунальну послугу братимуть додаткові гроші

Крім того, Знай.ua повідомляв, вчителям сказали забути про підвищення зарплат до кінця війни: податківці важливіші