Останнім часом спостерігається зміна тактики використання дронів-камікадзе з боку Росії.

Про це повідомила Наталія Гуменюк, речниця Оперативного командування "Південь", під час участі в телемарафоні.

Вона зазначила, що ці дрони все частіше здійснюють маневри у районах з житловими будинками.

Гуменюк висловила занепокоєння щодо цієї тактики. Вона підкреслила, що маневрування дронів у міських умовах створює додаткові ризики для цивільного населення. Це також ускладнює роботу українських сил ППО.

полювання на Shahed-136/131
полювання на Shahed-136/131

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Ворог намагається тероризувати мирних громадян. Вони використовують дрони, щоб ускладнити наші зусилля щодо їх збиття", - заявила Гуменюк.

Вона детально описала ситуацію, що склалася в ніч на 11 березня в Одеській області. За її словами, ударні дрони активно маневрували між житловими будинками під час атаки.

Гуменюк також згадала, що подібна поведінка російських військових була помічена і на сході України. Це свідчить про загальну стратегію ворога щодо ведення гібридної війни.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео
Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Незважаючи на складнощі, українська ППО продовжує захищати небо. 11 березня вони змогли збити 10 баражуючих безпілотників типу Shahed-131/136. Проте атаки завдали шкоди інфраструктурі та адміністративним будівлям в Одеському районі.

Раніше Знай.ua повідомляв тривожні новини, що атаки стануть більш масованими: окупанти модифікували "Шахеди". Росія постійно намагається перемогти у "війні технологій" і постійно покращує свою зброю. Окупанти налаштували виробництво дронів, які щодня летять на нашу країну і знайшли спосіб, як за один раз випускати більше беспілотників.