Згідно з Конституцією, народним депутатам не можна заборонити виїзд за кордон. Однак багато депутатів дозволяють собі виїжджати до Польщі, а опинятися на березі Лазурного узбережжя. Чому це нас хвилює? Стало відомо, що на всі поїздки народних депутатів витрати становили 5,3 мільйона гривень.

Про це заявив перший заступник керівника комітету з податків та митниці Ярослав Железняк. Це виявилося більшим, ніж витрати шести великих міністерств разом узятих.

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

"Тільки за результатами 2023 року на 5,3 млн. грн покаталися", – зазначив Ярослав.

Залізняк каже, що з початку 2022 року витрати на відрядження Офісу Президента склали 9,58 мільйона гривень. Ця інформація викликає щире обурення з огляду на те, що до неї навіть не включено витрати на поїздки офіційних делегацій.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Це не відрядження президента, там окремий рядок, а саме співробітників ВП... Нормальні реформи за наші з вами кошти", – каже Железняк.

Народні депутати - фото з Фейсбук
Народні депутати - фото з Фейсбук

За словами Железняка, він не знає, як саме приймаються рішення про схвалення відрядження, однак останнім часом це залежить від того, хто голосував за законопроект про мобілізацію, а хто – ні.

Народні депутати, трибуна - скріншот
Народні депутати, трибуна - скріншот

Також депутат зробив ще кілька заяв, що кричать:

"Посли із заборонених проросійських партій їздять у відрядження не від Верховної Ради, у тому числі й до Монако."

"Деякі міністерства по 900 днів сидять за кордоном – все це за бюджетний рахунок."

Нагадаємо, з скільки коштує утримання одного депутата на рік: цифри не просто шокують, а валять наповал

Раніше ми писали про скандальний закон про мобілізацію: чи блокуватимуть рахунки і кого звільнять від призову

Крім того, Знай.ua повідомляв, Марина Аристова пояснила, чому екс-чоловік змотався на Мальдви під час війни: "Так, він обдурив, але..."