У військкоматі продовжують практикувати різні хитрощі для того, щоб мобілізувати більшу кількість чоловіків. Одна із таких схем пов'язана із відстрочкою через інвалідність дружини.

Про неї розповів адвокат Роман Сімутін.

Адвокат розповів про випадок із своєї практики.

Чоловік хотів отримав відстрочку через інвалідність дружини і тому звернувся до військкомату із необхідним переліком документів.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Йому дали заповнити бланк, на текст якого чоловік не звернув увагу.

"Ніби ж бланк як бланк, але без двох надважливих деталей, які не те що впливають на суть та зміст, вони просто унеможливлюють всі потуги довести справедливість ваших тверджень", — розповідає юрист.

Документи в чоловіка прийняли дуже швидко, що вже насторожило, адже зазвичай домогтися від ВЛК відстрочки майже нереально.

Після завершення ВЛК йому запропонували 2 варіанти.

"Поганий та ще гірший. Береш папірець та підписуєш повістку про мобілізацію, за якою ти повинен прибути наступного дня після закінчення строку дії відстрочки, або відстрочку не даємо. Пояснюють тим, що за 7 днів до закінчення строку відстрочки ви повинні подати аналогічний пакет документів, а повістка, типу, наша страховка", — ділиться експерт.

У заповненій ним заяві не було вказано документів, які він подавав під час проходження ВЛК, а тому йому можуть відмовити у відстрочці через те, що не вистачає якогось папірця.

Мобілізація / фото: depositphotos
Мобілізація / фото: depositphotos

Українці, які мають відстрочку, можуть піти на фронт лише за добровільною згодою.

Працівники ВЛК підсунули чоловіку заповнювати мобілізаційне розпорядження, замість бланка на отримання відстрочки і у кінці, коли його шантажували 2 варіантами, від нього вимагали його підписати.

"Підпис свідчить про добровільність особи проходити службу, якщо він не заявив протилежне. Бінго! Так це ж шахрайство? Ні, витончена гра на незнанні законів", — додає Сімутін.

Адвокат порадив уважно читати все, що вам дають підписувати ВЛК і повідомляти про випадки порушень на гарячу лінію Міністерства Оборони.

Раніше портал Знай повідомляв, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін.

Також наш портал інформував, військовозобов'язаним дадуть лише 3 дні: завадить лише стихійне лихо.

Крім того, ми писали, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.