Відомий український підприємець Олександр Суворов, засновник успішної IT-компанії Pet Technologies та автор бестселерів "Система Щастя" та "Голодування для Щастя: щоденник мільйонера, який голодує", нещодавно поділився власним багатим досвідом проведення 10-денних голодувань.

Адже, як виявляється, ця екстремальна практика дедалі популярніша серед багатих бізнесменів. На думку Суворова, головною причиною, чому мільйонери так охоче йдуть на подібні радикальні експерименти з власним організмом, є бажання хоча б на якийсь час уникнути руйнівного впливу постійних стресів, викликаних їхньою напруженою роботою.

Їжа при похміллі. Фото: скрін youtube
Їжа при похміллі. Фото: скрін youtube

Адже мозок людини, особливо того, хто щодня приймає відповідальні рішення на величезні суми, перебуває у стані перманентної напруги. І щоб якось "перезавантажитися", підприємці часто вдаються до алкоголю чи інших психоактивних речовин. Голод дозволяє досягти подібного ефекту цілком природним шляхом, без шкоди організму.

За словами Олександра Суворова, вже на 5-7 день голодування настає особливий стан абсолютного душевного спокою і гармонії, за яким слідує потужний приплив життєвих сил та ейфорія. У такому оптимізованому психоемоційному стані набагато легше побачити свій бізнес та життя під іншим кутом, помітити раніше неочевидні речі.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Суворов радить на 1-2 день обмежитися лише адаптацією до нового режиму. 3 день, за його словами, найважчий – організм переходить у особливий режим харчування із внутрішніх резервів. З 4 дня починається стан легкості та заспокоєності, коли вже можна активно працювати із щоденником самоаналізу. А ось на 5 день радить зробити глибокий аудит свого робочого часу – проаналізувати, наскільки ефективно витрачається енергія у повсякденному житті.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, будь не тільки модний, але ще й здоровий: 5 причин брати "поїсти" у ланч-боксі

Як повідомляв "Знай.uа", ворог діабету та друг вашим суглобам: лікарі рекомендують їсти лише цю рибу

Знай.ua писав, від "передбачення" погоди за суглобами до хрускоту пальців: вчені розвінчали популярні міфи