В українській столиці суд (Дарницького району) визнав чоловіка винним у виправданні збройної агресії РФ проти України. Вирок було озвучено та виконано у четвер, 15 лютого.

На початку травня 2022 року чоловік перебував на дачі тещі в селі Дзвінкове Київської області. У присутності тещі, свого сина та ще двох чоловік він сказав: "України як країни не існує, такі види та краса, як в Україні, - це самообман укрофашистів і взагалі в Росії все набагато краще. Якби не такі бандери, як ми, то тут давно була б Росія і наводила б свої порядки і привчала до правильних звичок укрофашистів".

спалена техніка рашистів
спалена техніка рашистів

Він додав: "Я, як знову прийде Росія - візьму в руки автомат і виховуватиму волонтерів, і вбиватиму їх, а також колишніх АТОшників і всіх патріотів таких, як ви, а якщо сам не справлятимуся - показуватиму російським військовим де живуть такі невдячні люди".

Дарницький міст, фото "Джедаї"
Дарницький міст, фото "Джедаї"

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Іншого разу на тій дачі в присутності трьох людей він сказав: "Швидше б нас перемогли, всіх би посадили і повбивали, хто підтримує Україну. Як тільки прийде Росія - нам краще житиме. Я їм допомагатиму і перший піду працювати в нову владу , буду їм допомагати, і навіть зараз я їм допомагаю в інтернеті.А що стосується Бучі, Ірпеня та Маріуполя, то це ми самі ґвалтували, вбивали, знущалися і знищували свій народ, а звинувачуємо РФ.Росія до цього не має жодного відношення. насправді прийшла нас звільняти та рятувати від бандерівців”.

Наприкінці вересня - початку жовтня того року обвинувачений їхав на своєму Opel Києвом із сином, тещею та ще однією людиною. Проїжджаючи залізничні колії, він побачив потяг із завантаженою військовою технікою Збройних Сил України. Тоді чоловік у суперечці сказав: "Потрібно терміново зняти відео та зробити фото цієї техніки для того, щоб передати ці фото, відеоматеріали особам, які наводять цілі, для того, щоб цю техніку знищили у терміновому порядку" та "Україну треба бомбити, українці - це бидло, яке жити не повинно, я свідомо підриватиму економіку вашої нікчемної України.Якщо я матиму можливість зняти або скинути комусь відео чи фото військової техніки ЗСУ - я це зроблю і вона буде знищена.Україна має дружити з Путіним, тому що він розумна людина і правильно зробив, що напав і розпочав війну проти України".

31 грудня 2022 року, їдучи з Дарницького району через міст Патона, у присутності тих же родичів під час повітряної тривоги він сказав: "Дуже шкода, що збили ракету, краще б вона впала і розбила б вас і тут був би давно вже російський світ", "Я з початку наступу РФ на українську землю підтримую армію РФ, і далі підтримуватиму її в усіх планах і допомагатиму знищувати ЗСУ".

Оскільки чоловік не заперечував того, що сталося, то докази на підтвердження цих подій суд не досліджував. Обвинувачений - раніше не судимий, має на утриманні сина 2012 року народження. Свою провину визнав, підтвердив, що висловлювався проти України, і ці слова були сказані "на емоціях". Наразі зрозумів, що не треба було так говорити, але він був у колі родичів, яким довіряв. Більше таких суперечок він не веде, бо вже не бачить у цьому сенсу.

Судове засідання. Фото: скрін Ютуб
Судове засідання. Фото: скрін Ютуб

Суд врахував обставину, яка пом'якшує покарання, стан здоров'я обвинуваченого. Визнання провини, на думку суду, не може свідчити про щире каяття. Обвинувачений жодного жалю з приводу своїх висловлювань не висловив, а лише зазначив, що зрозумів, що не треба було так казати на той момент.

На думку суду, чоловік має відповідний життєвий досвід, не міг не усвідомлювати подій, що відбувалися в Україні із початком повномасштабної збройної агресії РФ. Проте всупереч елементарним нормам моралі, не виявляючи жодних сантиментів та емпатії, і навіть банального співчуття через масову загибель як військовослужбовців, які стали на захист своєї Батьківщини, так і мирного населення, протягом семи місяців у присутності неповнолітнього сина висловлювався про співпрацю з представниками держави-агресора та зацікавленість у повторній окупації вже звільнених територій та взагалі виправдовував війну. Суд вважає, що виправлення такої особи можливе лише в ізоляції від суспільства.

СІЗО, скріншот: YouTube
СІЗО, скріншот: YouTube

Чоловіка засудили до одного року позбавлення волі. До набуття чинності вироку він перебуватиме під домашнім арештом.

Нагадаємо, військові дії перетворюють наше довкілля на пекло: Держекоінспекція представила нові дані.

Раніше повідомлялося, зробіть це обов'язково, щоб не залишитись без виплат: як отримати УБД.

Також, транзакції під пильним оком: Держфінмоніторинг показав результати роботи на фінансовому фронті.