Російські окупанти вже не так активно використовують свою авіацію на Півдні України, після ліквідації їх п'яти винищувачів, проте певні дії ворога свідчать, що росія вже готується до масованого удару по Україні.

Про це заявила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

Наталія Гуменюк. Фото скріншот з Youtube
Наталія Гуменюк. Фото скріншот з Youtube

За її словами, іноді росіяни ризикують збирати інформацію над акваторією Чорного моря. Також вона розповіла, що небо на прифронтовій території дуже насичене ворожими безпілотниками, які збирають інформацію.

"Ми бачимо, що необхідність зібрати інформацію та активність запровадження цієї діяльності можуть свідчити про те, що ворог готує черговий масований удар… ми продовжуємо відслідковувати ситуацію", - наголосила Гуменюк.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Станом на обід 20 лютого йдеться про два кораблі, які несуть службу, відстежуючи ситуацію навколо пункту базування. Один корабель в Азовському морі контролює цивільне судноплавство, викриває надводну ситуацію та відстежує прохід цивільних судів Керченською протокою.

Наталья Гуменюк / фото: скриншот телемарафона
Наталья Гуменюк / фото: скриншот телемарафона

"Ракетоносії всі заведені в пункти базування. Погода не сприяє тому, щоб розгортати дуже широке корабельне угруповання. Море штормить, але не настільки критично, щоб це не дозволило залучити до бойового чергування ракетоносії, як надводні, так і підводні. Тому ми продовжуємо відстежувати ситуацію.", - підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, "Чи враховують це військові...": блогер пояснив, як окупанти можуть використовувати метро в Україні.

Раніше повідомлялося, що Тарнавський повідомив, що українці потрапили в полон при виході з Авдіївки.

Також, не лише у Києві: Харківське метро теж почало "заливати" через ракетні удари.