Нардеп Вадим Івченко вважає, що діти ухилянтів не мають права навчатися у ВИШах.

Про це він заявив в інтерв’ю "Телеграфу".

Івчеко розповів про намір влади відмовляти у послугах, якщо громадяни будуть уникати мобілізації. Нардеп вважає, що не правильно позбавляти людину можливості користуватися своїми грошима, правильніше буде не дозволити навчатися її дітям.

Мобілізація / фото: depositphotos
Мобілізація / фото: depositphotos

"Якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не стоїш на військовому обліку, держава може тобі відмовляти в послугах. Наприклад: ти не будеш отримувати підтримку держави, твої діти не вступлять до вишу, або ти сам не вступиш до ВНЗ", - зазначає він.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Коли його звинуватили у тому, що не конституційно позбавляти людину таких прав, то він почав наводити приклад Ізраїлю, де всі мають стояти на обліку.

Однак депутат забув, що в Ізраїлі воюють діти чиновників та керівництва країни.

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

"А скажіть, конституційно, коли ви маєте захищати свою державу, а ви не приходите в центри комплектування, не оновлюєте свої дані і не стаєте на військовий облік? Всі чоловіки в Ізраїлі стоять на військовому обліку. І у нас також всі мають стояти на обліку. Це не означає, що вони обов’язково будуть на "нулі" чи на війні. Але на обліку ти маєш стояти. Держава має знати, розраховувати на тебе чи ні. Це нормальний процес", - сказав він.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, воїн "Азова" у полоні вже 640 днів, але ТЦК це не хвилює: йому зробили "подарунок" повісткою у дверях

Раніше наш портал інформував, "Занадто багато броні": ТЦК взялися за компанії, які "ховають" співробітників

Також портал Знай повідомляв, ухилянтів не врятує навіть умовний термін: поліція розбила останні надії