В Україні виявили незвичайну групу чоловіків, чий спосіб життя видається повністю прихованим від влади. Ці 950 тисяч громадян стали свого роду "привидами" - не працюють, не сплачують податки і успішно уникають будь-якої уваги з боку влади.

Стаття, опублікована УП, показує, що в Україні 11,1 мільйона чоловіків віком від 25 до 60 років, зобов'язаних мобілізації.

Чоловік в спідниці, фото: Getty Images
Чоловік в спідниці, фото: Getty Images

Це особи, які мають реєстраційні номери платника податків. Однак ІПН – це все, що відомо про людей, які ховаються від сторонніх очей.

За роки служби у різних військових структурах оборони країни виявилося понад мільйон чоловіків, що становить 11% від загальної кількості.

Проте майже три мільйони знаходяться на окупованих з 2014 року територіях, ще мільйон перебуває за кордоном, а мінімум 1,5 мільйона входять до різних категорій інвалідності.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Інфографіка чоловічого населення / фото: УП
Інфографіка чоловічого населення / фото: УП

Під питанням реальної мобілізації залишаються лише дві категорії людей.

Перша категорія – це приблизно 2,8 мільйона офіційно працевлаштованих громадян та майже 0,6 мільйона активних фізичних осіб підприємців (ФОП).

Друга категорія – загадкові тіні, які мешкають в Україні, але про які державі нічого не відомо. Вони не працюють, не сплачують податки, не бажають бути мобілізованими в армію, прагнучи зберегти свою анонімність та уникнути військової служби.

"Вони просто є. І їхня ціла армія – майже 950 тисяч”, – йдеться у статті.

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Занадто багато броні": ТЦК взялися за компанії, які "ховають" співробітників

Також наш портал інформував, чоловікам назвали простий спосіб перетнути кордон: "Просто показуєш"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що мобілізація в Україні продовжується: які дві нові категорії чоловіків зможуть отримати бронь