На Волині розглядалася справа проти військовослужбовця, якого обвинувачують у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Чоловік відмовлявся проходити огляд, адже вважав, що поліція не мала для цього достатніх підстав. Інцидент стався близько 1 години ночі 3 листопада, коли військовослужбовця Антона Д. зупинили за кермом Audi A3 на вулиці Ковельській у місті Володимирі.

Поліція України / фото
Поліція України / фото

За словами поліцейських, чоловік мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, проте він відмовився від огляду, чим скоїв правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак під час судового розгляду чоловік не визнав своєї вини. У письмових поясненнях він стверджував, що не вживав алкогольних напоїв з 2015 року. Крім того, на його думку, поліцейські не повідомили йому причини зупинки автомобіля, тому він не розумів, з якої законної основи мав проходити огляд стану сп'яніння.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Чоловік також зазначив, що при складанні адміністративних матеріалів поліцейські не мали жодних свідків, і вони не викликали працівників військової служби правопорядку. Незважаючи на такі свідчення обвинуваченого, суд вважав, що його провину доводять докази. Зокрема, із дослідженого відеозапису випливає, що Антон Д. відмовився проходити огляд як на місці зупинки автомобіля, так і в закладі охорони здоров'я.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

На відеозаписі також зафіксована причина зупинки – порушення комендантської години та несправна ліва фара автомобіля. Враховуючи усі обставини справи, суд оштрафував Антона Д. на 17 тисяч гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Нагадаємо, штрафів стане в рази менше: для патрульних запровадять сувору заборону

Як повідомляв "Знай.uа", це міська легенда чи закон? Що зроблять копи з водієм за з'їдену булочку з маком

Знай.ua писав, українці зможуть отримати компенсацію за потерпілий від війни автомобіль