Нещодавно на Закарпатті сталася історія, яка шокувала українців та стала яскравим прикладом боротьби однієї людини із системою. Громадянин багато років працював у столичному науковому закладі, але мало не втратив розум після того, як четверо прикордонників увірвалися в номер його готелю.

Прикордонники заявили, розповідає Георгій Мазурашу, що вони мають підозри щодо незаконного перетину кордону чоловіка.

Патрульні "кошмарять" військового. Фото Instagram
Патрульні "кошмарять" військового. Фото Instagram

Це призвело до того, що чоловіка буквально "викрали" з ліжка номера та доставили до Солотвина. Там на нього склали протокол та запропонували запропоновано підписати з обіцянкою, що після цього він буде вільний.

Довірливий учений підписав документ, сподіваючись, що доведеться звертатися до суду для скасування несправедливого протоколу.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Однак, на свій подив, його не відпустили. Натомість його помістили в камеру, де він провів цілу ніч. Після цього його відвезли до військкомату під фальшивим приводом, що його військовий квиток погіршується.

Поліція. Фото: скрін youtube
Поліція. Фото: скрін youtube

Показавши відсутність записів про звільнення з військової служби, закарпатські військкомати відправили його до підвалу, відібрали телефон та оформили новий військовий квиток із позначкою "придатний".

Вчений зміг повернути свій телефон та звернувся за допомогою до поліції. Проте поліцейські відмовилися розслідувати підроблені документи та приниження, посилаючись на відсутність претензій до військової частини.

Громадянина привезли на ВЛК, але жорстоке поводження, включаючи знущання та ігнорування, призвели до того, що чоловік, витягнувши з кишені ніж, напав на представників комісії, лікарів, після чого порізав собі вени.

"Навіщо взагалі таким дебілізмом та шкідництвом займатися?", - запитує Георгій.