Кабінетом Міністрів було дозволено цілодобову роботу ТЦК. В ТСН з посиланням на власні джерела у військкоматі пояснили, що це означатиме для військовозобов'язаних.

Після введення у дію постанови стосовно цілодобової роботи ТЦК, виникло багато питань. Проте у військкоматі розповіли, що, насправді вони ще чекають відповідних вказівок, які будуть стосуватись нічної роботи. І до самих представників центрів роз’яснення ще не надійшли.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Багато хто з суспільства розцінив цей дозвіл як дозвіл ходити по квартирах вночі, вручати повістки порушникам комендантської години. Проте в одному з обласних ТЦК пояснили, що ВЛК не проходить на базі ТЦК, а військовослужбовці переведені в особливий режим служби ще починаючи з 2014 року.

Але вони відверто не розуміють, до чого було таке рішення Кабміну. А стосовно порушників комендантської години вони відповіли, що це питання до поліції, адже входить в їх обов’язки.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Пояснення адвоката

Адвокат Ростислав Кравець роз’яснив, що за зміни будуть в ТЦК разом з прийняттям рішення. Але скоріш за все повноваження ТЦК не зміняться абсолютно. На думку чоловіка цілодобова робота відомства пов’язана з можливістю залучати до роботи цивільних.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Якщо навіть так трапиться, що представники ТЦК будуть стукати у двері, у нічний час, людина має право не відчиняти і не пускати нікого до свого домоволодіння. В іншому разі це проникнення є незаконним і потрібно викликати поліцію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, воїн "Азова" у полоні вже 640 днів, але ТЦК це не хвилює: йому зробили "подарунок" повісткою у дверях

Раніше наш портал інформував, "Занадто багато броні": ТЦК взялися за компанії, які "ховають" співробітників

Також портал Знай повідомляв, ухилянтів не врятує навіть умовний термін: поліція розбила останні надії