У новому законі про посилену мобілізацію планують зосередити увагу на призові українців до 40 років. Це пов'язано із тим,що людям старшого покоління складніше розбиратися та використовувати нові технології під час ведення бою.

Про це заявив народний депутат та секретар оборонного комітету Верховної Ради України Роман Костенко у коментарі "24 каналу".

ТЦК штурмують Тернопіль та Київ. Фото скріншот Telegram
ТЦК штурмують Тернопіль та Київ. Фото скріншот Telegram

Він повідомив, що у новому законопроєкті було включено економічні та фінансові складові, які нададуть мотивацію майбутнім і діючим військовим.

Депутат також зазначив про те, що призов за новим законом буде сфокусований на молодих українцям до 40 років.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

Таке рішення прийняли через те, що росіяни використовують професійних військових, яких готували роками, а тому Україна має давати відсіч ворогу за рахунок сучасних технологій, освоєння яких дуже непросто даються людям старшого покоління.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"По-перше, ми маємо звернути увагу на нашу молодь. Це не про те, що ми маємо їх брати і закидати в буси – ми маємо мотивувати йти їх до армії. Тому що коли ми говоримо про асиметричну війну, про війну сучасних технологій, дуже складно людям, яким вже далеко за 40, а то й за 50 років, використовувати ці технології", – сказав нардеп.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ухилянти не повинні почуватися в безпеці з 21 вечора до 9 ранку: попередження полковника ЗСУ

Раніше наш портал інформував, мешканцю Полтави 18 разів вручали повістку і визнавали придатним: як йому вдалося уникнути службу

Також портал Знай повідомляв, в Україні готують радикальні заходи щодо мобілізації: "Питати їх не будуть"