У львівському громадському транспорті вже майже три тижні триває цікавий експеримент із викриття порушників правил проїзду.

Для цього на маршрути виходять так звані "таємні пасажири". Це звичайні працівники контролюючого органу - ЛКП "Львівавтодор", одягнені у цивільний одяг. Вони їздять автобусами і фіксують всілякі зловживання як з боку водіїв, так і пасажирів. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

За цей час вже задокументовано близько 130 порушень водія. Найбільш поширеними є невидача паперових квитків при готівковій оплаті, що сприяє "відмиванню" коштів. А також розмови за кермом чи куріння в салоні. Зібрану інформацію передають як роботодавцям водіїв для вжиття заходів, так і представникам влади – для контролю та накладення штрафів. Останні можуть сягати 850 гривень, 15 діб арешту чи конфіскації 20% зарплати порушника.

Також "таємні пасажири" можуть викликати контролерів для оштрафування безквиткових громадян. А їх, до речі, виявляється чимало – майже 3 тисячі осіб було оштрафовано лише за 2 місяці безготівкової оплати проїзду.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Чи подібний експеримент із "таємними пасажирами" проводитиметься довів свою дієвість у боротьбі як з безвідповідальними водіями, так і з безквитковими пасажирами. Адже лише спільними зусиллями громадськості та муніципалітету можна навести лад у сфері транспорту.

Нагадаємо, деяким українцям скасували плату за проїзд у міському транспорті, кому пощастило

Як повідомляв "Знай.ua", тарифи на проїзд у міському транспорті: українці можуть платити на 30% менше

Знай.uа писав, гаманці спорожніють ще сильніше? Українців може очікувати на підвищення тарифів на проїзд