Виявляється, що за монети, які деякі можуть просто лежати під диваном, деякі колекціонери готові заплатити великі гроші. Справа в тому, що через свої особливості монети високо цінуються колекціонерами – настільки, що вони готові платити за них тисячі гривень.

Так, від 10 000 грн до 18 000 грн можна виручити на аукціонах за 10 копійок 1992 року різновиду 2.21ВАк.

Про це можна знайти інформацію на ресурсі "Монетки-ягідки".

Монети НБУ, скріншот: YouTube
Монети НБУ, скріншот: YouTube

Її відрізняють:

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

- середній зуб тризубу – гострий, вузький;
- п'яте та сьоме зерно третього колосу – замкнуте;
- гроно №2 – у формі тупокутного трикутника;
- гурт з великою насічкою.

Монети НБУ, скріншот: YouTube
Монети НБУ, скріншот: YouTube

Також цінуються 2 копійки 1996 різновиду 1АА з алюмінію. Їх можна продати за 800–1000 грн. А такі ж монети, але із немагнітної сталі – за 1500-1700 грн.

Монети НБУ, скріншот: YouTube
Монети НБУ, скріншот: YouTube

"2 копійки 1996 року – монета, що входила до колекційного набору НБУ. Спочатку викарбували близько 2 тис. екземплярів з нержавіючої сталі, проте НБУ не дозволив включити ці монети до набору. Після цього викарбували монети з алюмінію, якими комплектували набори. 2 копійки 1996 р. . зустрічаються не тільки в наборах, їх неодноразово знаходили у зверненні», – розповідають нумізмати.

За 1 грн 2001 року різновиду 1АДг можна отримати до 5 000 грн. Особливість цієї монети в тому, що вона має гладкий гурт без написів.

Монети НБУ, скріншот: YouTube
Монети НБУ, скріншот: YouTube

"Оскільки ця гривня рідкісна і дорога, її часто підробляють фальшивомонетники. Вони спилюють написи на групі в дешевшій гривні 2001 року. Перевіряйте параметри монети: оригінал має вагу 6,8 г, діаметр 26 мм", – попереджають фахівці.

Нагадаємо, українці можуть отримати надбавку у декілька тисяч.

Раніше повідомлялося, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Також, незнаючий викине, а розумний продасть: як виглядають українські 2 копійки, які коштують 5000 гривень.